Yatırım Desteği Nereden Alınır?

Aklınızda bir iş fikriniz var fakat finansal olarak bu fikri gerçekleştiremiyor musunuz? Bunun için yatırım desteği alabilirsiniz. Peki, yatırım desteği nedir? Nereden ve nasıl alınır? Destek almanın birçok yolu vardır ve bu hiç zor değildir. Sabit yatırım desteği ve destek alma yollarını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Yatırım Desteği Nedir?

Yatırım desteği, projeler ve faaliyetlerle bağlantılı olarak insanlara sağlanan herhangi bir borç veya öz sermaye yatırımıdır. Ayrıca bu finansal güçlük çekenlere herhangi bir yatırım garantisi, yatırım sigortası veya reasürans anlamına gelir. Yatırım desteği melek yatırımcılar ve ya devlet tarafından sağlanabilir.

Devletin Sağladığı Yatırım Destekleri

Vaktinizin sadece %5’ini harcayarak yüz binlerce TL’lik devlet teşvikleri ve hibeleri alabilirsiniz. Bu sayede de fikrinizi gerçekleştirebilecek sermayeye kavuşmuş olursunuz.  Böylelikle, gelirlerinizi arttırırken, giderlerinizi dengeli tutup azaltabilirseniz devlet destekleri tek başına size yeterli olacaktır. İşte destek veren birkaç devlet kurumu…

KOSGEB

KOSGEB sadece Kobileri desteklemekle görevli bir devlet kurumudur.

KOSGEB sadece Kobileri desteklemekle görevli bir devlet kurumudur.  Kobi’den kısaca bahsetmek gerekirse, 50 milyon TL altında bir ciro ve 250 kişiden az çalışan bünyesinde varsa Kobi sınıfına girilir. Şirket kurulmadan önce 200.000 ile 300.000tl arası hibeler ve geri ödemesiz krediler mevcuttur. Eğer kurulu bir şirketseniz sektör odağı olmaksızın 300.000tl’lik (210.000tl’si direk hibe, 90.000tl’si faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz kredi) teşvikler mevcuttur. Ayrıca KOSGEB’in işletmeler için sağladığı sabit yatırım desteğinden bahsetmeden bu başlığı geçmeyelim. Sabit yatırım desteği işletmenin faaliyete geçmesinden itibaren alınan makine ve teçhizat için teminat karşılığında geri ödemeli olarak verilen kredidir.  Ek olarak, desteğin artılarından biri de faiz olmaması ve sabit yatırım desteği verilmeye devam ederken kimsenin sizden ödeme istememesidir. Bunlar için sizin bir iş planı ve iş stratejisi oluşturmanız ve KOSGEB’in formlarını doldurup iletmeniz gerekmektedir. Onay çıktığı takdirde işletmeniz için çalışmalara başlayabilirsiniz.

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEKLERİ HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN SAYFAYI ZİYARET EDİNİZ.

TÜBİTAK

TÜBİTAK ile KOSGEB arasındaki fark TÜBİTAK’ın daha AR-GE odaklı projelere destek olmasıdır. Burada verilen destekler milyonları bulmaktadır.

İŞKUR

İnanmakta güçlük çekebilirsiniz ama büyük holdingler bile çoğu zaman İŞ-KUR dan destek almaktadır. Son yıllarda destek paketlerini geliştirmişlerdir. Bu destekleri İŞ-KUR, İş Başı Programı adı altında sağlamaktadır.

İPART Projeleri- KGF

İPART, tarımsal kalkınca için Avrupa Birliği’nin ayırdığı bir yatırım fonudur. Her yıl farklı alanlarda arıcılık, meyve üretimi vs. için yıllık %50 teşvikli 1 milyonluk hibeler mevcuttur.  KGF ise devletin size kefil olduğu bir kredi fonudur. Faiz oranları normal kredilere göre düşüktür. Anlaşmalı bankalardan KGF fonu alabilirsiniz.

Melek Yatırımcılar

Melekler, profesyonel para yöneticilerinin aksine bir fikre kendi paralarını yatıran bireylerdir.

MELEK YATIRIMCILAR HAKKINDA DAHA FAZLASI İÇİN SAYFAYI ZİYARET EDİNİZ.

Melekler, profesyonel para yöneticilerinin aksine bir fikre kendi paralarını yatıran bireylerdir. Melek yatırımcıları çeşitli yatırımcı ağlarından bulabilirsiniz. Son yıllarda oluşan melek ağları ile ilgili en güzel şeylerden biri, kaynakları bir araya getirmesi böylece aynı anda birkaç melek yatırımcıyı tek bir yerde toplayabilmeleridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir