Ticarete atılmak, kendi işinizi kurmak veya girişimcilik yapmak istiyorsunuz fakat elinizde yeterli sermaye mi yok? Siz okuyucularımıza yararlanabileceğiniz çok güzel bir fırsatla geldik. Fırsatımızın adı ‘’kosgeb’’. Peki kosgeb nedir? Kimler kosgeb’e başvurabilir gelin hep birlikte öğrenelim.
Kosgeb Nedir?
Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı bilinen kısaltma adıyla ‘’KOSGEB’’adından da anlaşılacağı üzere girişimcileri destekleyen bir kurumdur. Ticarete atılmak, kendi işini kurmak veya girişimcilik yapmak isteyen ve elinde sermayesi bulunmayan insanlara sermaye desteği veren bir kurum olan KOSGEB günümüzde bulunan en önemli projelerden biridir. Kosgeb kurumundan sadece ticarete atılmak isteyen kuruluşlar yararlanmamaktadır aynı zamanda işini büyütmek isteyen fakat sermaye sıkıntısı çeken kuruluşlar da yararlanabilmektedir.
Kosgeb’e Kimler Başvurabilir
Yeni bir iş kuran veya ticarete atılan herkes Kosgeb’ten faydalanamamaktadır. Bu kurumun elbette bazı katı kriterleri vardır. Bu destekten yararlanmadan önce yapılması gereken ilk ve tek şey Kosgeb tarafından verilen iş kurma eğitimine katılmaktır.
KOSGEB’ten Kimler Faydalanabilir?
- Yeni bir işletme ile iş hayatına atılmak isteyen herkes.
- İş yerini geliştirmeyi ve büyütmeyi düşünen işletmeler.
- İşletmesine işletmesiyle ilgili yeni bir makine almak isteyenler.
- Personel çalıştırmak isteyenler.
- Firmasının tanıtımını yaparak bilinirliğini arttırmak isteyenler.
- Yurt içi ve yurt dışı fuarlarında bulunmak isteyenler.
- Personeline eğitim vermek isteyenler.
- Ar-Ge ve inovasyon anlamında projeler üretmek ve bu projeleri hayata geçirmek isteyenler.
Eğer işletmeniz bu kriterlere uygunsa aşağıda vermiş olduğumuz linkten detaylarını öğrenebilirsiniz.
Kosgeb’e Nasıl Başvurulmaktadır
Kurumun vereceği sermaye ve beyin desteğinden yararlanmak için birkaç adımı mutlaka takip etmeniz gerekiyor adımlar sırasıyla:
- Kurum Veri Tabanına Kayıt Olmak: Kosgeb ana sayfasında bulunan ‘’KOSGEB’E İLK BAŞVURU’’ butonuna tıklayıp işletmenizin kayıdını yaptırınız.
- Kobi Beyannamesi: İşletmenizin kobi başlığına uygun olup olmadığını öğrenmek için kobi beyannamesini doldurmalısınız.
- Beyanname Kontrol: Yaptığınız beyannamenizin uygun olup olmadığının control aşaması. Kosgeb uzmanları tarafından control.
- Destek Başvurusu: Uygun görüldüğünüz taktirde planladığınız ve girmek istediğiniz destek programına başvuruda bulunabilirsiniz.