KOSGEB Hakkında Önemli İpuçları

Kendi işinizi kurmak istiyorsunuz, aklınızda bir fikir var ve bunu hayata geçirmek istiyorsunuz. Bunun için en iyi yollardan biri devlet desteği almaktır. KOSGEB tam da bu noktada devreye giriyor.

Bu yazımızda KOSGEB hakkında önemli ipuçları vereceğiz.

KOSGEB Başvurusu Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Öncelikle KOSGEB kursuna katılmanız zorunludur. Dersleri en fazla %20 devamsızlık ile bitirmeniz gerekmektedir.

Açacağınız işletme iki ortaklı olacak ise sadece bir kişi destek alabilmektedir. Şirket hesaplarını o kişinin üzerine yapmak ileride doğacak sorunlar için önlem olabilir.

İnovasyon Çeşitleri Nelerdir?

Her iş kurmak isteyen KOSGEB’den yararlanamamaktadır. Bu konuda bazı kriterler sunulmuştur. Aşağıda sunulmuş kriterleri sağlayanlar ve eğitimi almış olanlar başvuruda bulunabilirler.

KOSGEB’e Nasıl Başvuru Yapılır?

kosgep destek

Kurumun sağlayacağı desteklerden faydalanmak için birkaç adamdan oluşan başvuru sürecini tamamlamış olmanız gerekmektedir.

KOSGEB veri tabanına kayıt olmak: Başvuruya başlamın ilk adımı KOSGEB sistemine kayıt olmaktır. Kurumun web sitesine girerek kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kobi Beyannamesi: Bir işletmeye sahip olunması durumunda bu işletmenin kobi olup olmadığının bildirilmesi gerekmektedir. Bunun için kobi beyannamesi hazırlanmalıdır.

Beyanname Kontrolü: Sunulan kobi beyannamesi kurum içlerinde uzamanlar tarafından incelenir, değerlendirilir. Sonuç başvuru yapan tarafa bildirilir.

Destek Başvurusu: Son aşamada site üzerinden hangi desteklere başvurulabileceği incelenip uzmanla görüşme yapılmaktadır.

Önemli Noktalar

Doğru iş modelini seçmelisiniz!

Bilindiği gibi KOSGEB desteğinden faydalanmak için girişimci eğitimi almanız gerekmektedir. Fakat yeni, farklı bir iş fikriniz varsa direkt olarak müdürlüğe başvuru yapabilirsiniz. AR-GE, endüstriyel ve inovasyon alanları öncelikli alanlardır.

Özgün proje sunmak önemli

Eğitiminizi tamamladınız, iş fikrinizi sunacaksınız. Burada özgün bir proje sunmanız, destek alabilmeniz için oldukça önemli. Sunacağınız alanda daha önce böyle bir çalışma yapılmaması destek alma şansınızı yükseltecektir.

Projenizi sunarken kendinize güvenin

Hazırlamış olduğunuz projeyi kosgeb yetkilisine sunmanız gerekecek. Bu sunum öncesi fizibilite çalışmanızı iyi yapmış olmalısınız. Sunum sırasında kendinizden emin olun ve rekabete hazır olduğunuzu karşıdakilere hissettirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir