Kitap okumanın ne yeri ne de yaşı vardır. Bunu yaşamak isteyen herkes yaşamlarının her alanına kitapları buyur ediyor. Bu alanlardan biride kitap kafelerdir. Bu kafeler hem gelir kaynağı oluyor hem de kitap severlerin en uğrak mekanı haline geliyor. Ayrıca kitap kafeler yalnızca kitap okuyanlar için değildir, buralarda yemek yiyebilir, sohbet ederek klasik müzikler dinleyebilir, antika eşya ve kitap alabilirsiniz. Sizde kitap tutkunu bir girişimciyseniz kitap kafe tam size göre bir fikirdir.
Kitap Kafe Açmak İçin Plan Yapın
Bir şeye başlamanın en önemli kısmı plan yapmaktır. Kitap kafe açmadan önce de plan yapılmalıdır. Mesela neler satacağınıza menünüzde neler bulunduracağınıza karar vermelisiniz. Ayrıca açacağınız kafenin nerede olacağına, ne tür kitaplar bulunduracağınıza ve ne tarz bir dekor oluşturacağınıza karar vermelisiniz.
Markalaşın
Bu kafeyi açarken ileriye dönük olarak hazırlamanız gerekmektedir ve bunun için dikkat çekici ve akılda kalıcı kafe ismi bulanız lazım. İsmi bulduktan sonra çeşitli tanıtım ürünleri (kartvizit, broür v.b.) hazırlamalısınız.
Yasal İşlemlere Dikkat Edin
Bütün iş yerleri için kesinlikle yasal izin almanız gerekmektedir. Kitap kafe açmak için gerekli olan belgeler şunlardır:
- İşe başlama tutanağı
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İkametgah belgesi
- İmza beyannamesi
- Dilekçe
- Kira sözleşmesi ya da tapu
Yukarıda belirtilenleri hazırladıktan sonra mutlaka bir mali müşavirle anlaşmalısınız. Kitap kafenizi açacağınız yere karar verdiyseniz vergi dairesine kafenizi onaylatmanız gerekmektedir. Ticari bir yer olduğundan maliye, esnaf odası ve belediyeye dair belgeleri de hazırlamanız gerekmektedir.
Franchise Veren Kitap Kafe Markaları
Yeni bir sektör olduğu için yalnızca Kika Kitap Kafe bayilik vermektedir.
Eğer kitap kafe açmak için yeterli bütçeniz yok ise devlet hibe ve kredilerinden yararlanabilirsiniz. Bilgi almak için https://isyeriacmak.com/tesvikler/isyeri-acmak-icin-destek-ve-hibeler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.