Başarılı İş İnsanları Ve Ortak Özellikleri

Başarılı iş insanlarının ortak özellikleri

Başarılı iş insanları başarının şifresini çözmüş insanlardır. Dolayısıyla bizler de onları idol alarak bu tecrübeden faydalanmalıyız. Tüm iş insanlarının ortak olarak sahip olduğu özellikler nelerdir? Onları bu denli başarıya götüren bu özelliklere sahip olmaları mıdır? Bu yazımızda bu tarz soruların cevabını arayacağız.

Başarılı Girişimcilerin 6 Ortak Özelliği

Başarılı olabilmeniz için size bazı tavsiyeler vereceğiniz. Bu tavsiyelerse başarılı insanları gözlemleyerek ortaya çıkmışlardır. İdol alabilmeniz adına, başarılı girişimcilerin 6 ortak özelliğini sıralayalım.

Merak Etmek

Başarılı girişimciler, sürekli olarak yeni fırsatlar aramalarına izin veren bir merak duygusuna sahiptir. Unutmayın ki merak etmek oldukça önemli bir özelliktir. Simyadan Kimyaya, Kimyadan Bilime her şey merak özelliğimiz sayesinde gelişmiştir. Meraklı girişimciler, bildiklerini sandıkları şeylere karar vermek yerine, zorlayıcı sorular sorar ve farklı yolları keşfederler. Bununla birlikte sürekli meraklarını giderme arayışlarını gidermiş olurlar.

Devamlı olarak sorular sorma elinizde duruma meydan okuma dürtüsü olmadan, değerli keşifler kolayca gözden kaçabilirler. Ayrıca eski yöntemlerinizi sürekli uyguluyorsanız “gelişme” kavramından bir hayli uzak kalıyorsunuz demektir.

Uyarlanabilirlik Niteliğine Sahip Olmak

Mevcut işinizin doğası sürekli değişmektedir. Sizler de bu değişime en az rakipleriniz kadar ayak uyduramazsanız senaryonun sonu pek hoş olmaz. Başarı sahibi iş insanları yeni şartlara kolaylıkla uyarlanabilecek bir yapıya sahiptirler. Girişimcilik yinelemeli bir süreçtir ve her fırsatta yeni zorluklar ve fırsatlar ortaya çıkar. Bütün zorlukları önceden bilmeniz veyahut güncel çözüm yollarınızla çözmeniz zordur.

Bu nedenle girişimcilerin durumları değerlendirmesi ve beklenmedik değişiklikler meydana geldiğinde işletmelerinin ilerlemeye devam edebilmesi için uyum sağlaması gerekir.

Kararlılıkla Hareket Etmek

kararlılıkla hareket etmek

Başarıyı yakalamak istiyorsanız zor kararlar almak ve bu kararları sonuna kadar savunmak zorundasınızdır. Bir lider olarak, finansman ve stratejiden kaynak tahsisine kadar her yönü dahil olmak üzere işlerinin gidişatına rehberlik etmekten sorumludurlar. İşte başarı ışığını yakalamış iş insanları bu sorumluluğu hakkıyla becermiş insanlardır.

Sizler de onları örnek alan bir girişimci olmak istiyorsunuz değil mi? bu zorlu kararlar alma ve bunları tamamlama konusunda kendinize güvenmeniz anlamına gelir. Sonuç olumlu olmaktan az çıkarsa, düzeltici önlem alma kararı da aynı derecede önemlidir. Bunu yakalamalısınız.

Yapılandırılmış Deneyler

Deney ve gözlem yapmadan asla simyadan kimyaya geçemezsiniz. Böylece yalnızca işinizin ehli dışı hareketlerde bulunup nedenini sorgularsınız.

Ortaya çıkan her yeni fırsatla birlikte, bir girişimci, peşine düşmeye değer olup olmadığını belirlemek için deneyler yapmalıdır. Ancak bu sayede tam olarak işine yarayan işlere yönlenebilirler. Boş işler boş zaman kaybı olacaktır ve başarılı iş insanlarının boş vakti yoktur.

Takım Oluşturma

başarılı iş insanları

Büyük bir girişimci, kendisinin güçlü ve zayıf yanlarının farkındadır. Eksikliklerin onları geride tutmasına izin vermek yerine, yeteneklerini tamamlayan çok yönlü takımlar oluştururlar. Kendisinin eksik olduğu bölümlere, daha nitelikli insanlar getirerek eksikliği örter. Böylece kendisi eksik ancak işletmesi eksiksiz olur. Ancak bunu yalnızca tek bir kişi olarak düşünmeyin.

Çoğu durumda, bir girişimi başarıya doğru yönlendiren, bir bireyden ziyade girişimci ekiptir. endi işinizi kurarken, etrafınızı tamamlayıcı yeteneklere sahip ve ortak bir hedefe katkıda bulunan ekip arkadaşlarıyla çevrelemek çok önemlidir. Başarıyı istiyorsanız bu şartları karşılamak zorundasınızdır.

Başarısızlıkta Dahi Rahat Kalmak

Girişimcilik, riski yönetmeye ve hesaplanmış kararlar almaya ek olarak, başarısızlıkla belirli bir düzeyde rahatlık gerektirir. Bu nedenle girişimcilik camiasında rahat olmak zorundasınız. Yeni açılan girişimlerin yaklaşık olarak yüzde 80’inin başarısız olduğunu biliyor muydunuz? Başarısızlığın nedenleri çok geniştir ve kusurlu bir iş modelinden odak veya motivasyon eksikliğine kadar her şeyi kapsamaktadır.

Başarılı girişimciler özellikle kendilerini başarısızlığa hazırlar ve başarısızlığa karşı rahattırlar. Korkunun onları engellemesine izin vermektense, başarı olasılığı onları ileriye doğru iter.

Bununla birlikte “başarılı iş insanları” yazımızın sonuna geldik. Bu tarz yazılar için sitemizi incelemeye devam edebilirsiniz. Şimdilik hoş kalın, hoşça kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir