kriz döneminde işyeri kriz döneminde işyeri

Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır

Birçok insan internet üzerinden vergi borcu öğrenme ve ödemenin yollarını arıyor. Hem E-devlet üzerinden hem de Gelir İdaresi Başkanlığının uygulamaya koyduğu İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapabileceğiniz vergi borcu sorgulama ve ödeme işleminin nasıl yapılacağını anlatacağız.

E-Devlet Üzerinden Vergi Borcu Sorgulama ve Ödeme

vergi borcu sorgulama

E-devler üzerinden sorgu yapmak için buraya tıklayın. Kimlik doğrulaması yapmadıysanız doğrulama işlemi yapmalısınız. T.C. kimlik no ve e-devlet şifreniz ile doğrulama işlemi yapabilirsiniz.

Bilgilerinizi girip kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra otomatik olarak vergi borcu sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada başka bir işlem yapmanıza gerek kalmadan vergi borcunuzu öğrenebilirsiniz.

SMS ile Vergi Borcu Sorgulama

Vergi borçlarınızı cep telefonunuzdan SMS atarak da öğrenebilirsiniz. SMS ile sorgu yapmak için, BORÇ boşluk TC KİMLİK NO boşluk ANNE KIZLIK SOYADININ İLK 2 HARFİ yazıp 1189’a mesaj gönderebilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) Vergi Borcu Sorgulama

GİB üzerinden vergi borcunuzu öğrenmek için ana sayfada yer alan İnternet Vergi Dairesi bölümüne girmeniz gerekmektedir. Gerekli bilgileri eksiksiz girdikten sonra açılan sayfada, vergi dairesine gitmeden vadesi gelmiş ya da gelmemiş vergi borçlarınızı öğrenebilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesinde yapacağınız işlemler ile ilgili ayrıntılı bilgiyi yazımızdan öğrenebilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesinde Yapılabilecek İşlemler

GİB Vergi Borcu Ödeme

Vergi borcu ödemelerinizi, Başkanlığın resmi internet sitesi üzerinden, “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne girerek yapabilirsiniz.

Vergi borçlarınızı aynı zamanda anlaşmalı bankalardan ve PTT aracılığı ile de yapabilirsiniz.

Şirket Vergi Borcu Ödeme İşlemi

Şirket, belirlenen tarihlerde gelir beyannemesi vermek zorundadır. Bu beyanname, şirket muhasebe kayıtlarına uygun olacak şekilde mali müşavir tarafından hazırlanarak vergi dairesine sunulur. Vergi dairesi, şirket beyannameyi düzenledikten sonra şirkete tahakkuk fişi verir. Vergi ödemeli bu fişe göre yapılır. Bu tahakkuk fişi ile, anlaşmalı bankalar, vergi daireleri ya da İnternet Vergi Dairesi üzerinden vergi ödemelerini gerçekleştirebilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir