Bir Dükkan Açmak

Günümüzde online mağazalar ne kadar gelişse de, mağaza içi satın alımların geçmişte kalmadığını ve varlıklarını çevrimiçi ve mağaza içi olarak sürdürdüklerini görmekteyiz. Dükkan açmakla ilgileniyorsanız, izlemeniz gereken bir kaç prosedür vardır.

Günümüzde online mağazalar ne kadar gelişse de, mağaza içi satın alımların geçmişte kalmadığını ve varlıklarını çevrimiçi ve mağaza içi olarak sürdürdüklerini görmekteyiz. Eğer sizde bir dükkan açmak istiyorsanız, izlemeniz gereken bir kaç prosedür vardır. Bunlar;

Bir Fikir ve İş Planı Oluşturun

Bir dükkan açmanın ilk adımı, fikrinizi ortaya koymak ve bir iş planı oluşturmaktır. Ne tür bir dükkan açmak istediğinize karar vererek başlamalısınız. Bu dükkan türünü belirlerken ürünü, satış yapacağınız hedef kitleyi, fiyatları, pazardaki rakiplerinizi ve ekibi düşünmelisiniz. Müşterilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceğinizden emin olmalısınız. Rakip ve rekabet analizinden sonra, rekabet stratejinizi oluşturun. Strateji çok önemlidir çünkü tüketicilerin bugün çok fazla seçeneği var. Son olarak pazarlama ve işletme finansmanınızı, iş planınıza dahil edin. Tüm maliyetleri (sabit ve değişken) düşünün.

Dükkanınız İçin Bir İsim Seçin

Diğer bilgilere ek olarak, iyi bir işletme adı bulun. Burada kelimenin anlamını, telaffuz açısından basit ve benzersiz olmasını sağlamalısınız. Kullanmak istediğiniz adın hali hazırda ticari marka olup olmadığını veya alınmadığını kontrol etmek de önemlidir. İsim, başarıyı belirlemez ancak özel ve orijinal olmak her zaman iyidir.

ÜRÜN VE MARKANIZIN BİLİNCİNİ NASIL ARTTIRACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN SAYFAMIZI ZİYARET EDİNİZ.

Yasal Olarak Varlığınızı Oluşturun

Dükkan açmak için doğru lisansları ve izinleri almalısınız. Bunlardan bazıları; işletmenizi iş yaptığınız şehirde yürütebilmeniz için temel bir ticari işletme lisansı, işveren kimlik numarası ve satıcı lisansıdır.

Doğru Yeri Bulun

Fiziksel olarak faaliyet gösteren bir dükkan açıyorsanız, en iyi konumu bulmaya odaklanmanız gerekir. Merkezden uzak ama kirası ucuz bir yer seçmeye çalışmayın. Şehir merkezinde bir yer seçmek pahalı olabilir, ancak daha fazla müşteri getirecektir. Dükkan yerini belirlerken, hedef kitlenizin zamanlarını nerede geçirdiklerini bulun ve o alana yerleşmeye çalışın.

Kişiselleştirilmiş Bir Deneyim Yaratın

Başarıya rakiplerinizden farklı olduğunuzda ulaşırsınız. Bu fark genellikle kişiselleştirme şeklinde yaratılır. Birçok dükkan, müşterilerin ürünleri denemelerine izin vererek bu başarıya ulaşır. Örnek olarak, bir gıda dükkanındaki ücretsiz örnekler ve giyim mağazasındaki giyinme odaları. Dükkanınızın ziyaret edilmesi için müşterilere bir neden sunması gerekir. Kişiselleştirme ve kaliteli mağaza içi deneyim, bu yüzden önemlidir.

Satıcı İlişkileri Kurun

Satıcılarla güçlü ilişkiler kurmak, dükkan sahipleri için olası sorunları önlemek açısından iyi bir yoldur. Denizaşırı satıcıları kullanıyorsanız bağlantı kurmak zor olabilir ama imkansız değil. Operasyon planlamanızda kaynak bulma, lojistik, gümrük ve vergi konularında uzmanlarla ortaklık yapabilirsiniz.

Pazarlama Fırsatlarını Keşfedin ve Açılış İçin Plan Yapın

Pazarlama, başarılı bir dükkan oluşturmanın önemli bir parçasıdır. Satış ve pazarlama için fırsatlar sosyal medyadan veya mağaza içi indirimlerden gelir. Yaratıcı fikirlerle müşterilerinize ulaşmanın yollarını bulun. Güçlü bir başlangıç ​​yapmak ve işinizi insanların zihnine taşımak için iyi bir fırsattır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir