Başarı Kavramı Dili Ve Felsefesi

Yeni bir “dili ve felsefesi” serisinin yazısına hoş geldiniz. Başarı kavramı nasıl tanımlanır? Hayatta başarıyı nasıl yakalarız? Tarzı soruların cevabını arayacağımız yazımıza hemen geçelim.

Öncelikle bu yazıyı neden okumanız gerektiğini, sizin için ne denli önemli olduğunu kavranmanızı istiyorum.

Başarmak Nedir, Ne Değildir?

Başarı kavramı

Hayatta başarıya ulaşmanın en kilit noktalarından birisi, kişisel yaşamınız için başarının anlamını bilmektir. Başarının gerçek anlamı, çok paraya sahip olmak, zengin olmak, çok fazla somut şeylere ve kazanılmış derecelere sahip olmak gibi genel başarı tanımlarının çok ötesine geçer. Aslında olay bunun tersidir. Hayatta gerçek başarı, yukarıda belirtilen faktörlerle değil, yarattıklarınızdan dolayı daha iyi ve daha gelişmiş bir hayat yaşayabilen insan sayısıyla ölçülemez.

Toplum, başarılı bir yaşam sürmenin olağanüstü zenginlik ve birçok somut şeye sahip olmak anlamına geldiğine sık sık karar vermemize izin verir. Ancak başarının anlamı mutlu bir hayat sürdürmek ve bu dünyayı yalnızca kendiniz için değil herkes için daha yaşanabilir bir yer haline getirmektir.

Başarmanın İncelikleri Nelerdir?

başarı

Sizlere 6 maddede başarmak sanatının inceliklerini ve tavsiyelerini sergileyeceğim.

1.Başarı Her Zaman Elinden Gelenin En İyisini Yapmaktır

Başarı, büyük sonuçlara yol açmasa bile, yaptığınız her şeyin tüm yönlerinde elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığınızda elde edilebilir. Elinizden gelenin en iyisini yaptıysanız, başaramazsanız dahi kendi çabalarınızdan gurur duymalısınız. İşiniz sonunda arkanıza dönüp baktığınızda elinizden geleni yaptığınızı bilmek vicdanınızın rahatlamasına neden olacaktır. Ayrıca kendi değerinizi de bileceğiniz anlamına gelmektedir. Siz kendi değerinizi bilmiyorsanız kimse size uygu değeri vermez. Bunu iyi bilmelisiniz.

2.Somut Hedefler Belirlemektir

Hedef belirlerken gerçekçi ve somut olun. Başarı soyut hedefler belirlemekten gelmez. Nereye gittiğinizi biliyorsanız, en kötü plan dahi plansız olmak iyidir. Varacağınız noktaya ulaşmasanız bile bu başlı başına bir başarıdır. Atalarımızın bir sözü vardır. “Yıldızları hedef al, ulaşamazsan bile yükselirsin.”

3.Kendinizi Evinde Gibi Rahat Hissedebileceğiniz Bir Mekan

Ev, kalbinin yükseldiği yerdir. Bir yeri eve dönüştürdüğünüzde her zaman başarılı olursunuz. Evin illaki belirli bir yapı olması gerekmez. Bu bir yurt, ilçe ve hatta bir şahıs dahi olabilmektedir. Kendinizi refah ve sağlıklı hissettiğiniz bir yeriniz varsa, zaten harika bir başarıya çoktan ulaşmışsınız demektir.

4.Kendinize Yapabileceğinize Dair İnanmanızdır

Yapabileceğine inanıyorsan, başaracaksın. Kendine inanmak herkese doğal bir yetenek olarak gelmez, bu yüzden kendinize planlarınızdaki hedeflere ulaşabileceğinizi söyleyebiliyorsanız, harikasınız demektir. Unutmayın ki bilinçaltınız kendinize neyi söylüyorsanız ona inanmaktadır. Söylediğiniz şey mutlaka başınıza gelecektir.

5.Başarı İşinizi Tutkuyla Yaptığınızda Sizin Sıkı Bir Dostunuz Olacaktır

Tutkusuz çalışmak aşırı stres ve boş başarılar yaratır. Her güne çabucak bitmesi umuduyla başlarsınız. İşiniz bittiğinde dahi rahat hissetmezsiniz çünkü gün boyunca peşinizde olan aşırı stres olumlu sonuçlar doğurmaz. İşinizi bıraksanız dahi bithap ve yorgun düşersiniz. Bu nedenle her ne işi yapıyorsanız o işi tutkuyla yapmanız gereklidir. İşinde mutluysan, bu harika. Ancak, olmasanız bile, resmi işinizi hobilerle veya tutkulu olduğunuz gönüllü işlerle dengeleyebilirsiniz. Dengeleyemiyorsanız da HANGİ İŞİ SEVİYORSANIZ O İŞİ YAPMAK İÇİN ELİNİZDEN GELENİ YAPIN.

6.Başarı Bazen Hayır Demek Gerektiğini Bilmektir

Başarı sadece dengeli bir yaşamla gelir. Dengenin bir parçası hayır demeyi öğrenmektir. Bu yalnızca kendinizi düşündüğünüz anlamına gelmez. Bu kısaca birtakım önceliklere sahip olduğunuz ve herhangi bir zaman diliminde neye dikkatinizi vermeniz gerektiğini bildiğiniz anlamına gelir.

Bir “Dili ve Felsefesi” yazımızın daha sonuna geldik. Benzer başarı kavramı yazıları için sitemizi incelemeye devam edebilirsiniz. Diğer yazılarımızın yayınlanmasına kadar hoş kalın, hoşça kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir