Sponsor bulma süreci zor mudur? İnsanları yatırım için nasıl çekersiniz? Marka anlaşmalarını nasıl elde edersiniz? Herkes işi için sponsor bulmak ister. Çünkü bu maliyetleri düşürmenin harika bir yoludur. Ayrı bir gelir akışı sağlamasının yanında sponsorlar hedef kitlenizi oluşturmanızda yardımcı olur.
Sponsorluk Kavramı
Temel olarak sponsorluklar, canlı etkinliklerden e-bültenlere, web seminerlerine ve ürün lansmanlarına kadar her şeyi içerir. İşletmenizin herhangi bir parçası olan hemen hemen her şeye sponsorluk alma imkanı vardır. Bu yüzden gerçekten her zaman yaratıcı düşünmeniz gerekir. Örneğin, bir koşu yarışı yapıyorsanız, enerji barların veya koşu ayakkabılarının üreticisi olan firmaların peşinden gitmelisiniz. Sponsorluk bulmayı sadece yaptığınız ürün, hizmet veya etkinliğin maliyetlerini karşılamak için isteyebilirsiniz. Bunun yanında kar etmek için de isteyebilirsiniz. Sponsorluk aramaya başlamadan önce neden istediğinizi anlamanız ve bilmeniz gerekir. Ayrıca bir iş, fikir, ürün vb. sahibi olarak asla kendinizi küçümsemeyin. Sponsorlar, işletmenizi tanıtmanın yanı sıra gelir elde etmeniz için harika bir yol. Büyük düşünün ve hedeflerinize ulaşmak için sponsorlardan yardım alın.
Sponsor Bulmanın Yolları
1-Harika İşler Üretin
Sponsor bulmak için işlerinizi düzgün ve özenli olarak üretmelisiniz. Aynı zamanda kalite ve üretim konusunda tutarlı olun. Sponsorluk almak için sektörde tanınmak ve marka imajına sahip olmak önem arz etmektedir. Çünkü bu özelliklere sahipseniz sponsorluk anlaşmaları için insanlar size gelir. Bazı büyük şirketlerde, işi sektördeki insanları taramak olan insanlar var. Siz bu şirketlerin yeterince radarında mısınız? Yeterince büyük iş üretiyor musunuz? Eğer piyasada daha iyi bir pozisyona sahip olursanız şirketler sponsorluk teklifiyle size gelecektir.
MARKA VE ÜRÜN BİLİNCİNİ ARTTIRMA YOLLARI İÇİN SAYFAMIZI ZİYARET EDİNİZ.
2-İyi Tanımlanmış Hedef Bir Kitleye Sahip Olun
Hedef kitle belirlemek işlerinizi yürütmeyi kolaylaştıracaktır. Kitlenizin birlikte çalışacağınız bir markanın hedef kitlesiyle eşleştiğinden emin olmalısınız. Sizi işe almak isteyen markalar, sizinle benzer bir kitleye sahip olanlar olacak. Ayrıca, başarılı şirketler genellikle küçük bir niş kitleyle başlar ve ardından genişler.
3- Sponsorları İkna Etmeye Çalışma
Sizinle çalışmanın değerini anlamayan insanları ikna etmeye çalışmaktan vazgeçin. Sürekli ikna etmeyi denemek ve yavaşça sürüklenmek yerine değerinizi anlayan ideal müşterilerle zaman geçirmek daha iyidir.