Başarılı Girişim Yapmak İçin 7 Önemli Tavsiye

Başarılı girişim nasıl yapılır? Bu yazımızda girişiminizin başarılı olabilmesi için 7 birbirinden değerli tavsiye vereceğim. Tavsiye vermek yol göstermek demektir. Sizler yolu biliyorsunuz benim yapacağım tek şey yolunuza ışık tutmak olacak. Bu da 7 tavsiyenin dışında bir tavsiye olsun, kendinize güvenin. Yolu zaten biliyorsunuz.

Uzatmadan kısa ve öz bir şekilde nokta atışlarla tavsiyeler vermek istiyorum ki bir an önce okuyup girişiminizde uygulayabilesiniz.

Girişimcilik

Önce Kısa Vadeli Hedeflerinize Odaklanın

Atalarımızın bir sözü vardır. “Roma bile bir günde inşa edilmedi.” Büyük Roma İmparatorluğu bir günde inşa edilmedi ve bir günde yıkılmadı dostlarım. Kolay yıkılmak istemiyorsanız kolay inşa olmayın. İnce bir ağaç dalı, estiği yönde rüzgara dostluk yapabilir ancak güçlü bir ağaç dalı kökünden yaşama tutunmuştur.

Bir işletme açmanız hemen para kazanmanız anlamına gelmez. Her doğum sancılı olur. Bulunduğunuz çevreyi tanımanız biraz zaman alacaktır. Tabii ki sizlere hedefler belirlemeyin demiyorum. Yalnızca bazı hedefleriniz uzun vadede gerçekleşecek. Bazı hedefleriniz gerçekleşmeyecek.

Gerçekçi hedefler belirleyin ve hedeflerinizi ikiye bölün. Uzun vadeli hedefler ve kısa vadeli hedefler. Kısa vadeli hedeflerinize odaklanırsanız zamanla uzun vadedeki hedeflerinizde de başarıya ulaştığınızı göreceksiniz.

Başarılı Girişimcilik

Kendisine Meydan Okuyan Bir Girişimci Olun

Rekabet motivasyonunuzu sağlamak açısından olması gereken en önemli niteliklerdendir. Rakip girişimcilerle rekabet içinde olun ancak yerinde. Rakiplik sizi hırsa sürükler ve aşırı hırsın yıkıcı etkileri olacaktır. Kendinize öylesine güvenin ki kendinizle rekabet içerisinde olun.

Sadece rakiplerin değil, bir sonraki adımınızda kendinizin de önüne geçmeye çalışın. Sonuçta kendinizi geçemeden rakipleri geçemezsiniz değil mi? Ancak kendinizi geçerseniz başarılı girişim gerçekleştirmiş olursunuz.

Şikayetlere Açık Olmayan Başarılı Olamaz

Farz edelim ki bir oyun yapımcısısınız ve oyununuzu piyasaya sundunuz. Oyunun başarısını nasıl ölçersiniz? Getirdiği paralardan mı? Öyleyse sizlere geçtiğimiz günlerde piyasa sunulan “Cyberpunk 2077” oyunundan bahsedeyim. Oyunseverler tarafından sunulması aylarca, yıllarca beklenen Cyberpunk 2077 oyunu piyasaya sunulduktan sonra içerisinde bulunan hatalar yüzünden yoğun bir tepki çekti ve oyunseverler kitleler halinde bu oyunu iade etme tercihinde bulundu.

Başta herkes aylarca, yıllarca bu oyunu beklediği için çıktığı an koşa koşa gidip oyunu aldı ancak oyundaki hatalardan şikayetçi oldular ve iade ettiler. Haliyle oyun yapımcıları da sudan çıkmış kediye döndü. Demek ki neymiş? Kazanılan paradan başarı ölçülmüyormuş. Geri bildirim almak girişimcilik camiasında çok önemli bir yere sahiptir.

İşinizi kusursuz yaptığınızı düşünmeyin. Siz kusursuz olduğunu düşünüyor olabilirsiniz ancak ürününüzü siz değil müşterileriniz kullanıyor değil mi? Şikayetlere daima açık olun ve bu şikayetleri düzeltin. Müşteri memnuniyeti her şeyden önemlidir.

Girişim tavsiyeleri

Başarılı Girişim İçin Risk Almaktan Korkmayın

Hezarfen Ahmet Çelebi, risk almasaydı uçabilir miydi? Muhtemelen Türk Havacılık tarihinin en önemli isimlerinde olan bu adam; eski çağlarda yaşamış ve aramızdan ayrılmış, kimsenin tanımadığı, aslında hiç var olmamış gibi yaşamış bir zat olurdu ancak o bu makalede bile karşınıza çıktı efendim görüyorsunuz.

Her düşüş bir öğreniş. En fazla ileriye giden ok en çok geriye çekilmiş yaydan çıkar. Düşmekten korkmayın ve risk alın. Risk alın derken Ahmet Çelebi gibi şeyler yapın demiyorum tabii ki. Bu adam da manyak gibi ben uçacağım diyerek atlayanlardan değil bildiğiniz gibi. Hayalleri peşinde koymuş, yerinde ve doğru çalışmalar yapmış, çevresini incelemiş ve doğadan ilham almış. Sonrasında başarmış.

Doğru şeyleri yapın istediğiniz kadar risk alın.

Başarılı Girişim İçin Sürekli Akıl Almalısınız

Evet, zekisiniz ve aklınızda mükemmel bir fikir var ancak daha da mükemmelleştirmek mümkün mü? Evet efendim tabii ki mümkün. İnsanlık olarak hepimiz farklı yazgılar yaşıyoruz ve farklı çevrelerde yetişiyoruz. Hepimiz farklı maceralardan geçiyoruz farklı şeyler görüyoruz dolayısıyla da hepimizin aklı farklı çalışıyor. Sizin aklınızın kavramadığı bir şeyi başkası kavramış olabilir. Sizin aklınıza gelmeyen bir yenilik başkasının aklına gelmiş olabilir.

Akıl almaktan çekinmeyin mutlaka yararını göreceksinizdir. Bir çocuk bile yeri geldiğinde yetişkinlerden daha doğru konuşabilir.

Toplumumuzun hor gördüğü çöpçülerle oturup konuştunuz mu hiç? Ayağında ayakkabı olmayan çocuklarla veya? Onların konfor alanı olmadığı için onlar sürekli gelişim göstermektedir. Akıl alınmayı hak ediyorlar.

Girişimciliği Yaşam Tarzı Haline Getirin

Zamanınızdan enerjinize her şeyinizi vereceğiniz bir işletme kurmalısınız. Müjde ki sizlere dostlarım artık robotluktan kurtuldunuz. Sabah 9’dan 5’e kadar ter döktüğünüz günler geride kaldı. Artık daha fena bir vaziyette olacaksınız. Gecenizle gündünüz karışmalı, çabalamaktan terleriniz şelale olmalı. Uykularınız kaçmalı, kaçmasa bile kahve dostunuz olmalı.

Zamana göre hareket etmeyin enerjinize göre hareket edin. Enerjinizi doğru şeylere harcayın. Enerjiniz yoksa istediğiniz kadar zamana sahip olun ah ne fayda ah ne fayda? Beslenmenize dikkat edin ki uygun enerjiyi alabilesiniz.

Uykunuz kaçacak diyorum ama uykusuz kalmaktan korkmamanız için diyorum. Yoksa uykunuz bile düzenli olmalı. Sağlıklı bir insanın günde en az 8 saat uyuması gerektiğini unutmayalım.

Refahına düşkün olan kimseler başarıya erişemezler böylece refah da yanlarında fazla durmaz.

girişimde başarı

Refahınıza düşkün olmayın.

Başarılı Girişimin Şifresi: “Üretkenlik”

Üretken olun. Aklınızdaki fikri somuta taşıdığınız müddetçe başarılı girişimci olursunuz. Bu nedenle fikirlerinizi sürekli somutlaştırın. Sürekli üretken olun. Üretkenlikten kastım yalnızca ürün üretmek değildir.

Örneğin kısa vadeli belirlediğiniz herhangi bir hedefinize ulaştığınızda kendinize ve ekibinize ödül üretin. Ödülün yalnızca maddi varlıklar olduğunu düşünmeyin. Maddi ve manevi cimri olmayın. Güzel bir çift söz bile ekibin motivasyonu için oldukça önemli bir yapı taşıdır.

Çözüm üretme konusunda üretken olun. Sorun yaratma konusunda üretken olun. Ne kadar sorun çözmeyi başarırsanız o kadar yükselirsiniz. Soruyu çözmeden, okumadan doğru cevabı bulamazsınız değil mi? Yeterince soru çözmezseniz de konuyu kavrayamazsınız.

Dolayısıyla efendim yine söylüyorum olumlu olan tüm konularda üretken olmalısınız.

Savaşlar her zaman sahada kazanılmıştır. Kağıt üzerinde uygun planı yapabilirsiniz ancak savaşta karşınıza neyin çıkacağını asla bilemezsiniz. En büyük tavsiyeleri sahada bizzat kendi gözlerinizle göreceğinizi bilin. Hazır olduğunuzda harekete geçmesini bilin ki treniniz kaçmasın efendim.

https://isyeriacmak.com/bayilik/lapt-design-cep-telefon-bilgisayar-laptop-aksesuarlari-bayiligi/

Başarılı girişim konusunda yeterince gevezelik ettiğime göre bir yazımızın daha sonuna gelmişiz demektir. Umarım bu tavsiyeler size Ay değil de Güneş olur. Motivasyonunuz her zaman güneş kadar parlak, istikrarınız her zaman güneş gibi düzenli doğsun efendim. Bana değer verip yazımı okuduğunuz için sizlere teşekkürü borç bilirim. Sizler için emek vermek benim için bir zevkti. Diğer yazılarımızı okumayı unutmayın. İlerleyen günlerde farklı konularda farklı yazılarla görüşmek umuduyla hoş kalın, hoşça kalın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir