5 Adımda Girişimciler İçin İş Kurma Süreci

 Çoğumuz girişimci olmak istiyoruz. Kendi işimizi kurmak, çağımızın en büyük iş hayallerinden biridir.

Girişimcilik Nedir?

Girişimcilik, iş dünyasında çeşitli riskler alarak kar elde etmek için bir iş geliştirme ve yönetme kavramını ifade eder. Basitçe ifade etmek gerekirse, yeni bir iş kurma isteğidir. Ayrıca girişimcilik, genişleyen küresel pazarın ekonomik gelişiminde hayati bir rol oynar.

GİRİŞİMCİLİK KAVRAMI HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLMAK İÇİN SAYFAMIZI ZİYARET EDİNİZ.

Girişimci Kimdir?

Girişimciliğin özünde soyut bir sebep vardır. Bu sebep ise insan mutsuzluğudur. Girişimci olmak bir nevi insanlar için hayatı zorlaştıran şeylerde uzman olmak ve bunlara çözüm üreten işlerle markete girmek demektir. Girişimciler hırslı bir şekilde başka insanlar için bir şeyleri düzeltmeye çalışır. Düzeltmeye çalıştıkları şey ne kadar büyük ve orijinal olursa, iş fikirleri o kadar başarılı olur. Elbette fikirler tek başına yeterli değildir onları parayla desteklemeleri gerekir. Sizde girişimci olmak istiyorsanız fırsatları değerlendirmelisiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey kendinize şu soruyu sormak; “Bir gün boyunca nerede ve hangi alanlarda mutsuzum?”. Girişimcilere göre her mutsuzluk doğmayı bekleyen yeni bir iştir ve hayal kırıklıkları bir hammadde kaynağıdır.

5 Adımda Girişimciler İçin İş Kurma Süreci

Çoğumuz girişimci olmak istiyoruz. Kendi işimizi kurmak, çağımızın en büyük iş hayallerinden biridir. Fakat nasıl girişimci olunur? Tavsiyelerin çoğu pratikliklere odaklanır: bir iş planı yazmak, para toplamak, personel bulmak, pazarlama ve halkla ilişkiler… İşte girişimci olmak için 5 adım;

Ürün ve Hikâyenizi Oluşturun

Aklınıza gelen fikirdeki ürün ya da servisin müşteriye nasıl bir fayda sağlayacağını ve hikâyenizin piyasadaki diğer hikâyelerden farkını belirleyin. Bir girişimci olarak kendi gözünüzden nerede yer aldığınızı/konumlandırıldığınızı bilin.

Fikirlerinizi Somutlaştırın

Aklınızdaki fikri somutlaştırmadığınız takdirde elinizde bir ürün veya hizmet olmayacaktır. İlk olarak düşündüklerinizi not alın. Ürün ya da sunacağınız hizmetin detaylarını (tasarım, içerik, hedef kitle vb.) belirleyin. Böylelikle büyük resmi görmeniz kolaylaşacaktır.

SİTEMİZDEN FARKLI İŞ FİKİRLERİNE GÖZ ATABİLİRSİNİZ.

Ekip Kurun

Her şeyi kendiniz yapamazsınız. Girişimcilik sürecinde size destek olacak takım arkadaşlarınızın olması gerekmektedir. Peki, bu insanlar neye göre seçilmeli? Kendini geliştirmek isteyen, öğrenmeye önem veren ve sizi yarı yolda bırakmayacak insanlar ile birlikte çalışın.

İş Planınızı ve Sermaye Planınızı Oluşturun

Girişimcilik sürecinde karşılaşılabilecek sorunları en aza indirmek için iş planınızın olması gerekmektedir. İş planınız; yapacağınız ortaklıkları, finansal durumunuzu, reklamları ve reklamların hangi sosyal ağlarda yapacağınızı kapsar. Sermaye planı ise, işinizdeki maliyetleri kontrol etmek adına önemlidir.

Pazarlama Stratejinizi Belirleyin

Pazarlama stratejinizi özenle seçmelisiniz. Markanızı ileri götürmek ve öne çıkarmak için çok önemlidir. Hikâye ve ürününüzün değerini (kullanıcıya sağladığı fayda) göz önüne alarak stratejinizi oluşturun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir